KNSB talent team shorttrack

KNSB Talent Team Shorttrack

Pushing each others limits. Samen gaan de shorttrackers van het KTT Midden-Oost tot het uiterste, onder aanvoering van coach/trainer en Koen Hakkenberg en assistent-coaches Niels Loos. Elke werkdag zijn ze vroeg aanwezig om op het ijs de binnenbaan van De Vechtsebanen een training af te werken. In de middag wordt een tweede training op het ijs, op de fiets, in de krachthal of een droogtraining afgewerkt. De shorttrackers zijn tussen de veertien en 21 jaar oud en allemaal dromen ze van een plek in het nationale team shorttrack. Of zelfs verder dan dat …

De KTT-ers volgen naast hun shorttrackprogramma allemaal een (maatschappelijke) opleiding. De jongsten op een middelbare school, de anderen aan een MBO, hogeschool of universiteit. Dat vereist discipline en doorzettingsvermogen. Alle rijders voldoen aan de selectiecriteria van de KNSB en  hebben een NOC*NSF status.

Een deel van de KKT-ers combineert shorttrack met langebaanschaatsen op KTT niveau.

De resultaten van de afgelopen seizoenen

We hebben als shorttrackers mooie resultaten behaald in de afgelopen seizoenen in de nationale en internationale competities, op het NK junioren, het EK en WK voor junioren, de Youth Olympic Games en de European Youth Olympic Festival.